Summa International Engineering (bol) - Engelstalige opleiding

"Wetenschap is weten, engineering is doen."

logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Als engineer houd je je bezig met het technisch ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van producten en systemen.
Play
Play

Internationale kansen 

Wil je werken in het buitenland of voor een internationaal bedrijf? Met deze Engelstalige opleiding kun je alle kanten op. Je leert en studeert in het Engels. Je loopt stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf in Nederland en later in het buitenland.

Realistische opdrachten van bedrijven 

Je leert aan de hand van opdrachten van echte (internationale) bedrijven. Hierbij wordt lesstof gecombineerd van studierichtingen zoals mechatronica, werktuigbouw en productontwikkeling. Centraal staat het technisch en methodisch ontwerpen.

Meer dan alleen engineeren 

Naast een brede kennis op het gebied van engineering word je ook geprikkeld om algemene vaardigheden en skills te ontwikkelen. Alles wat je nodig hebt om goed voorbereid de internationale arbeidsmarkt te veroveren. Daarnaast ben je optimaal voorbereid op een vervolgopleiding op het hbo.

Vragen

Als technisch ingenieur doe je een verscheidenheid aan werkzaamheden. Je lost technische problemen op in verschillende technische omgevingen. Om succesvol te zijn in je werk heb je een brede kennis en vaardigheden nodig. Je hoofdtaken zijn: probleemanalyse, onderzoek, het oplossen van technische problemen, prototyping, testen en verbeteren, professionele communicatie.

Mogelijke vervolgopleiding 
Na je afstuderen kun je doorstromen naar verschillende Engelstalige hbo-opleidingen.

Dit is een brede engineers-opleiding die zich richt op de vele verschillende taken van een technisch ingenieur. De opleiding is opgebouwd rond de principes van "de zeven stappen van probleemoplossing" en "systeemdenken". Het programma bestaat uit projecten. In elk project wordt een realistisch probleem opgelost. De lessen helpen je om deze problemen op te lossen. Je krijgt gastlessen van experts in de wereld van engineering. Je kunt stagelopen bij internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland en - verder in het programma - in het buitenland. Elk jaar van studie bestaat meestal uit vier lesperioden (3 projecten, 1 stage).

 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.419 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Boeken, softwarelicenties en werkmateriaalpakket 
Een overzicht van de totale kosten voor het komende schooljaar staat centraal op mbowebshop.nl, uiterlijk op 1 juli van elk jaar. Om je een idee te geven: bekijk de kosten van het lopende schooljaar. Summa College bepaalt de specificaties, maar je kunt zelf kiezen waar je het lesmateriaal koopt.

Laptop 
De opleiding vereist dat studenten over een laptop beschikken. Zorg ervoor dat je laptop de juiste specificaties heeft, die je kunt vinden in dit overzicht.

Extra activiteiten en voorzieningen 
Naast de kosten voor de apparatuur en materialen kunnen aanvullende activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, zoals bedrijfsbezoeken en excursies in binnen- en buitenland. Deze activiteiten en faciliteiten hebben een toegevoegde waarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma. Deze extra activiteiten en faciliteiten worden zo snel mogelijk op deze pagina aangekondigd. De indicatie van de kosten in het eerste jaar is € 500,-.

Je moet vier keuzedelen volgen om je te verbreden of verdiepen en je voor te bereiden op een hoger niveau. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. De inhoud van de keuzedelen wordt door de school bepaald in overleg met het werkveld. De keuzedelen zijn momenteel nog in ontwikkeling. 

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Wiskunde en natuurkunde zijn zeer aan te bevelen.

De opleiding is ook geschikt voor buitenlandse studenten (al dan niet wonend in Nederland) met een vergelijkbare vooropleiding en voor studenten met een diploma van een tweetalige opleiding. Een goede beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk om deze opleiding te kunnen volgen. Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Docent Thomas van Vroonhoven

E-mail
Teamleider Bart van Eemeren

Instagram
DM naar @summaengineering

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen
De opleiding zit vol voor schooljaar 2023-2024. Aanmelden is niet meer mogelijk. 
 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze