Voor decanen & mentoren

 

Wij willen de overgang van het voortgezet onderwijs (vo) naar het middelbaar onderwijs (mbo) en hoger beroepsonderwijs (hbo) graag zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom werken we nauw samen met decanen en mentoren van het vo en hbo. We wisselen bijvoorbeeld vakdocenten uit, werken met doorstroomcoaches en nemen deel aan samenwerkingsprojecten.

 

 

Aanvragen voorlichting
Om een voorlichtingsavond op uw school aan te vragen verzoeken we u via dit formulier contact op te nemen.

Oriëntatie- en keuzeprocesHoe ziet het oriëntatie- en keuzeproces van een vmbo-leerling eruit? Op welk moment heeft hij of zij behoefte aan welke informatie? Welke activiteiten passen daar dan bij? Dit kun je lezen in ons voorlichtingsplan. Het geeft een totaaloverzicht van de voorlichtingsactiviteiten voor aankomend schooljaar.

Rock City Institute en Metal Factory

Zijn er leerlingen met interesse in Rock City of Metal Factory? Stuur dan een e-mail naar Joost Lodewijks (RCI) of Kevin Quilligan (MF).

Meer informatie?
Neem dan contact op met onze studievoorlichters via 040 269 44 44 of mail naar voorlichting@summacollege.nl.

Om leerlingen uit het voortgezet onderwijs (vo) en voorgezet speciaal onderwijs (vso) te begeleiden bij de stap naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), werken we met doorstroomcoaches. Zij zijn actief op de vo- en vso-scholen in de regio Zuidoost Brabant.

Samen met een aanspreekpunt op het voortgezet onderwijs helpt deze coach leerlingen bij hun overstap naar een nieuwe opleiding. Het belangrijkste doel van deze begeleiding is ondersteuning bij de vaak kwetsbare overgang naar het mbo en een vertrouwd gezicht bij de start binnen het mbo.

Deze werkwijze is onderdeel van het VSV-programma 'Naar de juiste plek', dat erop gericht is voortijdig schoolverlaten zoveel mogelijk te voorkomen.

Samen met andere mbo-instellingen en hogescholen ontwikkelt het Summa College het keuzedeel 'Voorbereiden hbo'. In dit keuzedeel kiezen mbo-studenten een sector en gaan zij aan de slag met een case. Zo kunnen onze studenten ervaren wat er op het hbo van hen wordt verwacht.

We onderzoeken samen met ROC Ter AA, ROC Tilburg, Gilde Opleidingen en Fontys Hogescholen de mogelijkheid tot het aanbieden van Associate Degree opleidingen (AD). Het gaat hierbij om tweejarige opleidingen die qua niveau tussen mbo 4 en hbo bachelor in zitten. Deze opleidingen worden afgesloten met een wettelijk erkend diploma. Vanuit het bedrijfsleven is er een grote behoefte aan mensen met dit opleidingsniveau. Studenten met een Associate Degree zijn direct klaar voor de arbeidsmarkt of kunnen instromen in het derde studiejaar van de bijbehorende hbo-bacheloropleiding.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze