Studenten nieuwe opleiding Beauty & Wellness van start

Gepubliceerd op: 02 november 2023

Onderwijs

Studeren én werken in de wellness- en beautysector? Dat kan vanaf vandaag met de nieuwe opleiding Beauty & Wellness!

Summa College opleiding Beauty Wellness eerste jaar 2023 nieuws

Van Groningen tot Maastricht, studenten reizen het hele land door voor het volgen van onze nieuwe opleiding Beauty & Wellness. We zijn op dit moment de enige in Nederland waarbij studenten kunnen studeren én werken in de wellness- of beautysector.  

De opleiding ontwikkelden we met 3 grote wellness ketens: Thermen Resorts, International Wellness Resorts en Blue Wellness Resports (Fletcher). We hopen dat we hier nog veel meer samenwerkingen met wellness resorts aan toe kunnen voegen. Het voordeel van deze samenwerkingen is dat studenten bij deze resorts een grote kans hebben op een leerwerkplek en zo in de praktijk hun diploma kunnen behalen, naast een dag les op school. 

Allround wellness medewerker

De studenten leiden we op tot allround wellness medewerker. Dit geeft je het voordeel dat je bij het zoeken van een baan breed inzetbaar bent. De mogelijkheden lopen uiteen van het werken aan de receptie, als gastvrouw, rondleidingen geven, wellness rituele uitvoeren of het geven van beautybehandelingen. Je kiest zelf wat het beste bij je past. 

Oud-student Marly Moerkens: “De sfeer op school en de docenten motiveren me enorm. Na deze opleiding kan je nog alle kanten op. Zo kan je in een wellnessresort of salon gaan werken, een eigen salon beginnen of verder studeren." 

Gasten laten ontspannen en stralen 

Ben je zelf ooit naar een beauty- of wellnessresort geweest? Het is een uitstekende plek om jezelf even lekker in de watten te laten leggen. Vanuit deze gedachte gaan de studenten aan de slag. Op één dag in de week volgen studenten zowel theorie- als praktijklessen en daarnaast werken ze gemiddeld drie tot vier dagen bij het leerbedrijf.  

Beauty & Wellness draait om meer dan alleen goed zijn in wat je doet. De gast staat centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan klantvriendelijkheid, het geven van persoonlijke aandacht en hoe je rust uitstraalt. Ook laten we de student alvast kennismaken met ondernemende vaardigheden. Zo hebben ze alle kennis op zak om een vliegende start te maken binnen de branche.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze