Coronacrisis: de laatste updates

Q&A-corona 2

3 juni: Testen op corona

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. De GGD heeft speciale teststraten ingericht om te testen op corona. Deze zijn alléén per auto te bereiken en zijn te vinden in o.a. Rosmalen, Tilburg en Uden. De testen worden alleen afgenomen na het maken van een afspraak via het landelijke telefoonnummer 0800 - 1202

Kan ik getest worden?
Iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus kan bij de GGD getest worden. Voorbeelden van milde klachten die passen bij het coronavirus zijn: 

 • hoesten;
 • neusverkoudheid;
 • koorts;
 • verlies van reuk of smaak.
Je kan zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken. 

Wat gebeurt er tijdens de coronatest?
Tijdens de test wordt met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit monster wordt naar een microbiologisch laboratorium gestuurd. Er wordt niet getest op antistoffen en je kunt met deze test dus niet zien of je al eerder besmet was.

Hoe krijg ik de testuitslag?
Wanneer je getest bent in de teststraat ontvang je binnen 48 uur telefonisch de testuitslag. Tot die tijd blijf je in isolatie en blijven je huisgenoten in thuisquarantaine. 
 

15 mei: Naar het hbo? Meld je vóór 1 juni aan

Wil je na je mbo-4 opleiding naar het hbo? Je kunt je nog tot 1 juni aanmelden. Op de site van de hogeschool (bijvoorbeeld Fontys of Avans) lees je wat je moet doen. Meld je ook aan als je nog 1 of enkele kleine vakken moet halen of je de stage niet op tijd af hebt. Als je door de coronacrisis je diploma niet kunt halen nu, mag je vaak toch aan je hbo-opleiding beginnen. Je moet wel zorgen dat je je mbo-diploma voor 1 januari 2021 haalt.


13 mei: Vanaf 15 juni weer praktijkonderwijs mogelijk op school

Summa zet vol in op online-onderwijs. Dat blijft zo tot in ieder geval 15 juni. Tot die datum zijn alleen Summa-gebouwen geopend voor het examineren van diplomakandidaten en de begeleiding van kwetsbare studenten.    

Strenge voorwaarden

Als het virus in Nederland onder controle blijft, mogen onze scholen vanaf 15 juni weer beperkt open voor praktijklessen. Daar zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld ten aanzien van het aantal mensen dat in een gebouw aanwezig mag zijn: 20% van het aantal dat normaal in een gebouw werkt en onderwijs volgt.

Online-onderwijs gaat door

Bij Summa wordt momenteel onderzocht hoe we hiermee om kunnen gaan. Zodra er meer duidelijkheid is, berichten we daarover, o.a. via deze website. Met online-onderwijs gaan we intussen gewoon door, vooralsnog volgen onze studenten al hun theorielessen online.


28 april: Zo ga je goed voorbereid naar je examen

Vanaf 6 mei starten we met het afnemen van examens in scholen. We willen dat alle studenten en medewerkers dit veilig kunnen doen. Daarom hebben we een aantal regels opgesteld. Elke student die een examen gaat maken, heeft deze regels per e-mail ontvangen.

Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts? Blijf thuis en meld je ziek. Je mag nu geen examen doen en kunt deze op een later moment inhalen.

Veilig examens maken, de regels in het kort

 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Meld je aan bij de ingang van het schoolgebouw.
 • Volg de instructies van een medewerker die je de juiste locatie in de wachtruimte wijst.
 • Daar word je door een medewerker naar je plek gebracht.

   

 • Leg je identiteitsbewijs op de lege tafel naast je met je pasfoto naar boven.
 • Zorg ervoor dat je telefoon uit staat. Stop deze in je jas of tas.
 • Als je klaar bent, leg je je examen op de hoek van je tafel.
 • Wacht tot de surveillant aangeeft dat je het lokaal kunt verlaten.
 • Verlaat het gebouw zo snel mogelijk.
 • Blijf niet wachten op je medestudenten.

Bekijk hier de volledige instructie.

We wensen je heel veel succes toe met je examens!


23 april: Tot 20 mei geen onderwijs op locatie; wél online

In de persconferentie van dinsdag 21 april kondigde premier Rutte aan dat de meeste coronamaatregelen van kracht blijven. Dit betekent dat je online-onderwijs blijft volgen tot in ieder geval 20 mei. Onze schoolgebouwen blijven dicht, behalve voor diplomakandidaten die een examen moeten doen.

Vanaf 6 mei vinden de examens van diplomakandidaten plaats op verschillende Summa-locaties. We maken de ruimtes extra veilig en de studenten zitten op ruime afstand van elkaar. Eindexamenkandidaten krijgen hierover uiterlijk volgende week meer informatie.


20 april: Online studiekeuzehulp door docenten en studenten in plaats van meeloopdagen

Iedereen die volgend jaar een mbo-opleiding wil starten maar zich nog niet heeft ingeschreven kan nu online in contact komen met docenten én studenten. Zij beantwoorden vragen en vertellen over de opleiding via mail, app of een DM op Instagram.
Bekijk hier de contactgegevens.


6 april: Dit schooljaar alleen nog examens voor diplomakandidaten

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk studenten nog voor de zomervakantie hun diploma kunnen behalen. Om hiervoor ruimte te maken, zijn de andere examens uitgesteld. Vanaf 6 mei gaan we van start met enkel de examens van de diplomakandidaten. Voor alle andere studenten gaan de dit schooljaar geplande examens niet door. Deze examens worden opnieuw gepland na de zomervakantie.


3 april: Tot 6 mei geen onderwijs op locatie; wél online!

De gebouwen van Summa blijven dicht tot 6 mei. Tot die datum wordt er dus geen onderwijs gegeven in onze gebouwen. Uiteraard gaan we wel volop door met online-onderwijs. Eind april wordt besloten of de gebouwen weer open kunnen gaan voor onderwijs.

Vanaf 6 mei gaan de gebouwen in ieder geval wél open voor onze diplomakandidaten.
(zie het bericht hieronder)


2 april: Examens voor diplomakandidaten hervat vanaf 6 mei!

Op 6 mei, direct na de meivakantie, hervatten we de examens voor de diplomakandidaten van de mbo-opleidingen. We examineren alleen de vakken die nodig zijn voor het behalen van het diploma. Diplomakandidaten doen daarom geen examen in de keuzedelen en rekenen. Diplomakandidaten die toch examen willen doen in een keuzedeel, kunnen dat na de zomervakantie doen.

Voorzorgsmaatregelen
Uiteraard nemen we uitgebreide voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus, zodat studenten veilig hun examen kunnen maken. Daarvoor gebruiken we de richtlijnen van het RIVM als basis.

Mondelinge examens en proeves bij bpv-bedrijven al van start
De mondelinge examens zijn al van start gegaan of beginnen binnenkort. Deze examens worden online afgenomen. De proeves van bekwaamheid bij de bpv-bedrijven kunnen ook gewoon doorgaan, als het bpv-bedrijf daar tenminste de mogelijkheid voor heeft. Ook moeten de proeves gedaan kunnen worden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Voor de proeves die nu niet door kunnen gaan, wordt nog naar een oplossing gezocht.

Ben jij diplomakandidaat?
Van jouw eigen opleiding krijg je binnenkort meer informatie over de examens. Natuurlijk kun je zelf alvast aan de slag met de voorbereidingen. We wensen je veel succes toe!


24 maart: Gesloten locaties, examens en doorstroom naar het hbo

Alle gebouwen dicht tot en met 6 april
We stoppen alle activiteiten in onze gebouwen tot en met 6 april. Alle Summa-gebouwen gaan dus dicht.

Geen examens tot en met 6 april in de Summa-gebouwen
Tot en met 6 april vinden er daarom ook geen examens plaats op de locaties van Summa.

Examens bij je bpv-bedrijf gaan wel door, maar onder voorwaarden
Ben je aan de slag bij een bpv-bedrijf? Examens die daar plaatsvinden, kunnen wél doorgaan, maar onder strikte voorwaarden. De maatregelen van de overheid tegen het coronavirus moeten namelijk steeds precies worden opgevolgd. Het kan ook zo zijn dat je bpv-bedrijf zelf andere maatregelen neemt of al heeft genomen. Kan je examen daardoor niet doorgaan? Neem dan contact op met je loopbaanbegeleider.

Doorstroom mbo-hbo
Studeer je dit schooljaar af en wil je doorstromen naar het hbo? Dan is het belangrijk dat je weet dat de volgende afspraken zijn gemaakt:
 • Je hebt langer de tijd om je in te schrijven voor een hbo-opleiding, namelijk tot 1 juni.
 • Kun je niet alle vakken afronden door de corona-maatregelen? Dan kun je soms toch alvast doorstromen naar het hbo. Je krijgt dan tot 1 januari 2021 de tijd om die gemiste vakken in te halen.

23 maart: Toelatingsrecht mbo verlengd van 1 april naar 1 mei

De datum tot wanneer je als aankomend student recht hebt op toelating op de opleiding van je keuze (toelatingsrecht) is door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus verlengd van 1 april tot 1 mei. Dit betekent dat je tot die datum direct geplaatst wordt op de opleiding van je keuze mits je wettelijk toelaatbaar bent en de opleiding nog niet vol zit. 


20 maart: Aanmelden hbo kan tot 1 juni

Doe je dit jaar mbo4-examen en wil je naar het hbo? De aanmelddeadline is verschoven van 1 mei naar 1 juni. Ook kun je soms doorstromen als je nog geen diploma hebt.

Dat heeft het ministerie vandaag laten weten. Als je door het coronavirus 1 of enkele kleine vakken niet kunt halen voor 1 september of als je op dat moment nog in de afronding van je stage zit, neemt de hogeschool je toch aan. Je kunt na de zomer dus gewoon aan je hbo-opleiding begin. Fijn! Je moet wel zorgen dat je je mbo-diploma voor 1 januari 2021 haalt. Lukt dat niet, dan moet je de hbo-opleiding verlaten.


16 maart: Studenten zorg en welzijn krijgen ruimte om extra te werken bij leerbedrijven

Vanaf maandag 16 maart vinden er geen lessen meer plaats in alle gebouwen van het Summa College. Studenten hoeven niet meer naar school te komen, maar krijgen online-onderwijs.

Ondersteuning bij werkzaamheden in zorg- en welzijn

Wij zijn ons bewust van de enorme druk die op organisaties in zorg en welzijn ligt door het coronavirus. Daarom krijgen studenten in de sectoren zorg en welzijn van ons de ruimte om ook op lesdagen ingezet te worden bij hun leerbedrijf, als ze dat zelf willen. Ze worden niet aan hun lesverplichtingen gehouden. Studenten die wel lessen willen blijven volgen, kunnen deelnemen aan het online onderwijsaanbod.

Ook docenten in de sectoren zorg en welzijn krijgen de ruimte om te ondersteunen bij zorg- en welzijnsorganisaties. Zo hopen wij een kleine bijdrage te leveren aan de enorme uitdagingen waarmee deze organisaties te maken hebben.


15 maart: Geen lessen op schoollocaties, online-onderwijs gaat door 

Vanaf maandag 16 maart vinden er geen lessen meer plaats in alle gebouwen van het Summa College. Je hoeft morgen (maandag) dus niet naar school te komen. Dit geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april.   

Examens  

Heb je binnenkort een examen? Ook dat gaat nu niet door. Je krijgt zo snel mogelijk te horen wanneer je examen plaatsvindt.  

Je krijgt online-onderwijs

Je krijgt de komende weken les via online-onderwijs en huiswerkopdrachten. Je hoort van je eigen opleiding hoe dit er de komende tijd uitziet. Houd je rooster via mijnsumma in de gaten.

Haal je spullen op

Heb je nog spullen in het schoolgebouw die je niet kunt missen voor het volgen van online-lessen? Haal deze dan maandag 16 maart op. Om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben we je ingedeeld in een groep. Je kunt op de volgende moment terecht:  

Achternaam beginnend met A t/m H: - 9.00 – 11.00 uur  
Achternaam beginnend met I t/m P: - 11.00 – 13.00 uur  
Achternaam beginnend met Q t/m Z: - 13.00 – 17.00 uur  

Stage: je stagebedrijf beslist   

Stages in Nederland gaan door zolang je welkom blijft bij je stagebedrijf. Neem contact op met je loopbaanbegeleider als je stagebedrijf besluit dat je thuis kunt blijven.  

Heb je vragen?

Antwoorden op vragen over het coronavirus kun je vinden op de pagina coronacrisis: vragen en antwoorden. Ook is er een informatienummer beschikbaar waar je terechtkunt met je vragen: 040 269 46 46.  Dit nummer is ook in het weekend bereikbaar, van 9.00 tot 17.00 uur.  

Met vriendelijke groet, College van Bestuur Summa College Petra van Lange Laurent de Vries Henk Slagt 

13 maart: Onderwijs gaat door, op school én online

Maandag 16 maart krijgen studenten informatie over het lesprogramma

Summa staat voor goed onderwijs, óók onder moeilijke omstandigheden. Zoals nu, bij de uitbraak van het coronavirus.

Onderwijs voor álle studenten

Vanaf maandag gaat Summa over op online-onderwijs. Dit geldt voor een groot deel van de lessen. Die lessen kun je dus vanuit huis volgen. Summa wil dat alle studenten weer gewoon les krijgen. Op dit moment hebben we te maken met halflege of helemaal lege klassen. Veel studenten voelen zich niet fit of zijn uit voorzorg thuis gebleven. Daardoor krijgen zij nu te weinig of geen les en dat vinden we onacceptabel.

Delen kennis en online-lessen

Summa werkt samen met andere Brabantse mbo-scholen om goed online-onderwijs te maken. De scholen delen de beste voorbeelden van online-lessen en -instructiemateriaal met elkaar. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

Praktijkonderwijs soms op locatie

Er zijn ook opleidingen waarvoor online-onderwijs moeilijk is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan opleidingen voor meubelmaker of stukadoor. Bij die opleidingen bekijken we of theoretische vakken (die wél online gegeven kunnen worden) naar voren gehaald kunnen worden in het lesprogramma. Ook zorgen we ervoor dat bepaalde scholen open blijven zodat het praktijkonderwijs daar wel door kan gaan. Daarbij volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Ook is op die locaties extra aandacht voor hygiëne.

Wat betekent dit voor jou als student van Summa?

Van je opleiding hoor je maandag hoe jouw lesprogramma er de komende tijd uit ziet.

Let op: misschien ben je afgelopen week gewoon op school geweest. Misschien voelde je je niet fit en ben je thuis gebleven. Voor alle studenten geldt dat we van je verwachten dat je de komende tijd gewoon meedoet aan het lesprogramma. De lessen zijn dus verplicht. Tenzij je ziek bent natuurlijk. Dan moet je je ziek melden via telefoonnummer 040 269 4090, via mijnsumma of de app.

Met vriendelijke groet,    

College van Bestuur Summa College 

Petra van Lange 
Laurent de Vries 
Henk Slagt


13 maart: Informatie rondom besmettingen van studenten en docenten

Zoals eerder aangegeven, is een docent en een aantal studenten helaas met het coronavirus in aanraking gekomen. In deze en toekomstige gevallen informeren wij altijd de direct betrokkenen, zoals klasgenoten, docenten en leerbedrijf.

Wij wijzen jullie nogmaals op de adviezen van het RIVM:

Blijf thuis bij klachten

Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Je moet je dan wel nog ziekmelden. Dat doe je via telefoonnummer 040 269 4090, via mijnsumma of de app. Mijd sociaal contact. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.

Wat kan ik doen om besmetting bij mezelf te voorkomen? 

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen

Antwoorden op mogelijke vragen die je hebt over het coronavirus kun je vinden op de pagina Coronacrisis: vragen en antwoorden


12 maart: twee studenten besmet met coronavirus

Op donderdag 12 maart werd bekend dat twee bol-studenten van de opleiding Mbo-verpleegkundige (locatie Willem de Rijkelaan) besmet zijn geraakt met het coronavirus. 

De studenten met wie ze mogelijk in contact zijn gekomen, zijn via e-mail op de hoogte gesteld. Heb je geen e-mail hierover ontvangen, dan is er geen kans op besmetting via deze student. 

Wat betekent dit voor jou? 

Heb je klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Mijd dan sociaal contact. Dit betekent: ga niet naar school, stage, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Kijk voor actuele richtlijnen op deze pagina van de Rijksoverheid

Wat kun je doen om besmetting bij jezelf te voorkomen?  

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen

Antwoorden op mogelijke vragen die je hebt over het coronavirus kun je vinden op de pagina coronacrisis: vragen en antwoorden.  

Heb je meer vragen of wil je contact? 

Er is een informatienummer beschikbaar waar je terechtkunt met je vragen: 040 269 46 46. Bij vragen over het virus kun je tijdens kantooruren ook contact opnemen met de GGD: 088 003 11 11.

Met vriendelijke groet,  
   
College van Bestuur Summa College  
   
Petra van Lange  
Laurent de Vries  
Henk Slagt


11 maart: student besmet met coronavirus

Op dinsdag 10 maart werd bekend dat een bbl-student van de opleiding Pedagogisch medewerker (kinderopvang) besmet is geraakt met het coronavirus. 

Ze is één dag, op woensdag 4 maart, met lichte klachten op locatie Willem de Rijkelaan geweest. De studenten met wie ze mogelijk in contact is gekomen, zijn via e-mail op de hoogte gesteld. Heb je geen e-mail hierover ontvangen, dan is er geen kans op besmetting via deze student.

Ook alle leerbedrijven van de studenten die mogelijk in contact gekomen zijn met deze student zijn op de hoogte gebracht.

De student is thuis besmet geraakt. Er is dus geen verband met de eerdere besmetting van een docent. De student maakt het goed en is inmiddels klachtenvrij.  

Wat betekent dit voor jou? 

Wij hanteren het actuele RIVM-beleid binnen de provincie Noord-Brabant:  

Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts? Beperk dan je sociale contacten. Dit betekent: ga niet naar school, stage, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.  

Wat kun je doen om besmetting bij jezelf te voorkomen? 

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen 

Antwoorden op mogelijke vragen die je hebt over het coronavirus kun je vinden op de pagina coronacrisis: vragen en antwoorden

Heb je meer vragen of wil je contact? 
Er is een informatienummer beschikbaar waar je terechtkunt met je vragen:  
040 269 46 46. Bij vragen over het virus kun je tijdens kantooruren ook contact opnemen met de GGD: 088 003 11 11

 
Met vriendelijke groet, 
 
College van Bestuur Summa College 
 
Petra van Lange 
Laurent de Vries 
Henk Slagt 


7 maart: UPDATE nieuwe richtlijnen RIVM


Deze mail is verzonden aan alle studenten van het Summa College. Docenten en (stage)bedrijven zijn maandag 9 maart ook geïnformeerd over de nieuwe richtlijnen.

Belangrijk bericht: Nieuwe richtlijnen in verband met het coronavirus, wat betekenen die voor jou?

 

Beste student,

Het RIVM heeft de richtlijnen voor de provincie Noord-Brabant aangescherpt. Heb je geen klachten, dan kun je gewoon naar school komen of je stageplek gaan. Heb je last van lichte klachten, zoals hoesten, verkoudheid of koorts, dan blijf je thuis. Je moet je dan wel nog ziekmelden. Dat doe je via telefoonnummer 040 269 4090 of via ‘mijnsumma’ of de app.
 
Ben je weer beter? Wacht dan nog 24 uur. Daarna kun je weer gewoon naar school komen of naar je stageplek gaan.
 
Let op: het is mogelijk dat je (stage)bedrijf andere richtlijnen heeft. In dat geval moet je die richtlijnen opvolgen. Werk je in de zorg? Op de website van het RIVM vind je meer informatie voor zorgprofessionals.
 
Summa houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Daar informeren we je steeds zo goed mogelijk over. Op onze website vind je bovendien veel gestelde vragen & antwoorden.
 
Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op de website vinden? Bel dan naar 040 269 4646. Dat telefoonnummer is bereikbaar tussen 7.30 tot 17.00 uur, ook in het weekend.

Op de websites van het RIVM en de GGD vind je meer informatie over het virus en wat jij kunt doen om besmetting te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

College van Bestuur Summa College

Petra van Lange
Laurent de Vries
Henk Slagt


5 maart 15.00 uur: UPDATE besmetting coronavirus medewerker Summa College

 

Beste student, beste collega,

Gisteren (woensdag 4 maart) werd bekend dat een medewerker van het Summa College besmet is geraakt met het coronavirus. Het gaat om een docent die werkzaam is op de Willem de Rijkelaan.

Deze docent is alleen op woensdag op de Willem de Rijkelaan geweest. De dagen daarvoor én vorige week was zij niet aanwezig. De docent zit nu in thuisisolatie en maakt het goed. Ze is natuurlijk geschrokken van de situatie, ze had geen idee dat zij het virus onder de leden heeft. Zij is ook niet in een risicogebied geweest.

Direct na de bekendmaking zijn alle studenten en medewerkers met wie zij op woensdag contact heeft gehad nauwkeurig in kaart gebracht. Deze mensen zijn allemaal uitgenodigd voor een bijeenkomst met de GGD die vanmorgen plaats heeft gevonden op de Willem de Rijkelaan.

Als jij niet bent uitgenodigd voor die bijeenkomst, heb je dus geen contact gehad met die docent. Er bestaat dan ook geen enkel risico dat je door haar besmet bent geraakt.

De bijeenkomst werd goed bezocht door studenten, ouders en medewerkers en is rustig verlopen. Een deskundige van de GGD heeft alle aanwezigen geïnformeerd over het virus, hoe de besmetting verloopt en welk voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden.

De belangrijkste feiten op een rijtje:

 1. Besmetting vindt plaats via direct contact door te hoesten of te niezen (via ‘druppeltjes’). De studenten en collega’s die met de docent in contact zijn geweest, worden aangeduid als ‘laag risico’. Dat heeft te maken met de aard van het contact: in klassituaties, waar relatief veel afstand is tussen mensen, wordt het risico laag ingeschat.
 2. In het geval iemand toch besmet is geraakt, duurt het 5 á 6 dagen voordat die persoon ziek wordt. In de tussentijd is die persoon niet besmettelijk. Want: alleen als je ziek bent, kun je anderen besmetten. Iedereen die gisteren contact heeft gehad met de docent, kan op dit moment dus niet besmettelijk zijn.
 3. Testen of iemand het virus heeft, heeft pas zin als die persoon ziek is geworden. Daarvóór is het testresultaat niet betrouwbaar. Mensen die besmet zijn geraakt, worden vaak pas ziek na 5 á 6 dagen. Dan kan er dus pas getest worden.
 4. De meeste mensen die besmet zijn geraakt, krijgen milde klachten. Mensen met gezondheidsklachten, vaak ouderen, kunnen wel ernstig ziek worden. De klachten kunnen zijn: koorts, hoesten, benauwdheid of andere klachten. Alle medewerkers en studenten die vanmorgen bij de bijeenkomst zijn geweest hebben het telefoonnummer van de GGD gekregen. Als zij de komende 2 weken één van deze klachten krijgen, nemen zij direct contact op met de GGD.

We kunnen ons voorstellen dat je meer vragen hebt. We publiceren vanmiddag een lijst met veel gestelde Vragen & Antwoorden die we voor onze studenten zullen plaatsen op ItsLearning, mijnsumma, magister en voor onze collega’s op intranet. Ook zullen we daar regelmatig updates plaatsen.

Daarnaast is er de komende dagen een informatienummer beschikbaar waar je terecht kunt met je vragen: 040 269 4646.

Bij vragen over het virus kun je ook contact opnemen met de GGD, tijdens kantooruren 088 0031111.

Met vriendelijke groet,

College van Bestuur Summa College

Petra van Lange
Laurent de Vries
Henk Slagt

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.