Informatie over aanmelden

 

 

Aanmelden mbo

Voor het grootste deel van de opleidingen heb je bij je aanmelding voor 1 mei 2020 recht op een plaats in de opleiding naar keuze, mits je voldoet aan de toelatingseisen. De aanmeldperiode is een maand verlengd (was eerst 1 april) vanwege het coronavirus.

Voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen kun je je het beste zo snel mogelijk inschrijven. De plaatsing gebeurt namelijk op volgorde van inschrijving en eventueel ook op basis van een selectieproces. Dit zijn de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor schooljaar 2020-2021.

Je wordt na de inschrijving uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om te kijken of de opleiding bij je past. Je leest hier meer over het kennismaken bij Summa.

Hoe werkt het aanmelden?

Hier kun je je aanmelden en Deel A volledig invullen. Het moment dat je deel A afrondt, is bepalend voor plaatsing of een plek op de wachtlijst. Binnen 4 weken moet ook deel B volledig ingevuld zijn, dit kan jouw mentor of decaan voor je doen. Vraag dus op tijd of hij/zij dit voor je regelt. Ook als de opleiding al een wachtlijst heeft, loont het de moeite om je aan te melden. Er komen namelijk vaak weer plaatsen vrij.

Wil je je aanmelden voor een cursus van het Summa College, dus niet voor een mbo-opleiding? Vul dan dit aanmeldformulier in.

Vragen?

Heb je een vraag over een opleiding? Neem dan contact op met het Infopunt.
Heb je een vraag over inloggen in je digitaal doorstroomdossier (DDD)? Neem dan contact op met de helpdesk van Intergrip via 0318 86 00 52.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.