Tips voor ouders

Het kiezen van een juiste opleiding is heel belangrijk, en niet altijd even makkelijk. Als ouder speelt u een belangrijke rol in dit keuzeproces. We zetten wat tips voor u op een rij.

Bezoek samen de open dag

Maak kennis met onze docenten en studenten en vraag ze alles wat u wilt weten. Proef de sfeer van de school: is dit een plek waar uw kind zich thuis kan voelen? 

Bekijk de data en tijden.

Bezoek onze voorlichting voor ouders

Tijdens onze voorlichtingsavond vertellen we u graag meer over:
• Uw rol als ouder bij de studiekeuze
• Het mbo en de verschillen met het vmbo
• Het inzichtelijk krijgen van opleidingsmogelijkheden
• Aanmelden en toelating
• Praktische zaken: kosten, studiefinanciering, persoonlijke begeleiding.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op:

Praat erover

Welke kwaliteiten, wensen en verwachtingen heeft uw kind? Door dit goed in kaart te brengen, kunnen jullie gerichter zoeken naar een passende opleiding. Indien uw kind al naar een open dag of meeloopdag is geweest, is het goed om te vragen naar zijn of haar belevingen en ervaringen. Is hij of zij enthousiast? Zijn er nog twijfels? Heeft hij of zij een realistisch beeld van de opleiding en het toekomstige beroep? 

Bekijk al onze opleidingen.

Bel ons Infopunt

Keuzes maken is moeilijk en vooral voor jongeren in deze leeftijdscategorie. Twijfelt uw zoon of dochter tussen een aantal opleidingen? Als opleidingen aan elkaar verwant zijn, is het soms nog mogelijk in het eerste jaar te switchen. Komt uw zoon of dochter er helemaal niet uit? Dan kunt u de medewerkers van ons Infopunt vragen u hierbij te helpen. Heeft u een andere vraag? Kijk dan ook eens bij onze Veelgestelde vragen.

 

 

Summa Agenda

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.